Полицијата на Беверли Хилс објави соопштение во врска со апсењето на Рајан Гарсија

Полицијата на Беверли Хилс во саботата го уапси Рајан Гарсија за вандализам, откако хотелот одлучи да поднесе обвинение за штетата што боксерот наводно ја предизвикал додека престојувал таму.

Во неделата полицискиот оддел на Беверли Хилс објави соопштение во врска со апсењето и приведувањето на Гарсија, откако веста првпат ја објави ТМЗ.

„На 8 јуни 2024 година околу 17:15 часот полицискиот оддел на Беверли Хилс одѕва на адресата 9850 булевар Вилшир (Валдорф Асторија) за повикување на службата за „лице во алкохолизирана состојба“, соопшти полицијата на Беверли Хилс во соопштението испратено до ММА фајтинг. „Во текот на истрагата, пијаниот поединец беше идентификуван како Рајан Гарсија. По добиените изјави од управата на хотелот, утврдено е дека г. Гарсија бил регистриран гостин на хотелот и предизвикал штета на гостинската соба и ходникот на хотелот. Управата на хотелот побара да го уапсиме г-дин Гарсија за материјална штета“.

„Рајан Гарсија, 25, од Портер Ранч, Калифорнија, беше уапсен поради ПЦ 594(b)(1) – за кривичното дело вандализам и транспортиран од пожарникарската служба на Беверли Хилс во локалната болница за медицински третман“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО