12 медали за ТК Бутел на „Имеприум опен“ во Белград

Таеквондо клубот Бутел освои 12 медали – 5 златни, 3 сребрени и 4 бронзени на Меѓународен турнир „Империум опен 2024“ во Белград, Србија.

Златни медали освоија:

Дарко Георгиев -јуниори
Филип Блажевски -јуниори
Лука Ушевски -кадети
Ведрана Тунески -кадети
Кирил Протуѓер -пионери

Сребрени медали:

Аида Ганиќ -јуниори
Јован Спасовски -кадети
Стефан Трпковски -пионери

Бронзени медали:

Андреј Василевски -јуниори
Никола Кекеновски -кадети
Максим Пешевски -пионери
Бојан Петровски -пионери

На турнирот настапија околу 500 натпреварувачи од регионот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО