Погледнете го новиот вдахнувачки документарен филм за Џиу џицуто (ВИДЕО)

106

Za dokumentarniot film za jiu jicu

„Ние не се занимаваме со боречки вештини, туку со промена на животи”

Точно е дека популарноста на бразилското џиу џицу расте со силно темпо уште од почетокот на 90-те години. Но, исто така, со полна важност е и тврдењето дека и покрај велгувањето на името во речникот на повеќе луѓе, нивните познавања на темата се исцрпуваат до изговарањето на името. Сето ова може да се промени само за малку повеќе од еден час, а тоа време пред компјутер пријатно да го поминете.

Токму поради тоа Ви го претставуваме еден од најдобрите документарни филмови, правен за запознавање на пошироката публика, како и за оние што го практикуваат овој спорт со децении. Филмот е направен за да се запознаат гледачите со тоа што всушност значи бразилското џиу џицу, како да ти го насочи животот и какви придобивки стекнувате, освен практичните вештини и знаења.

Ако барате дескриптивни примери за тоа како е можно борбен спорт да му го промени животот на 77-годишен маж, или на мајка која преку него се бори ракот, тогаш овој филм е токму за Вас.

jiu jicu 1 dokum film

Во производството учествуваат некои од најимпресивните инструктори, професори и спортисти, нивните лични примери и приказни, а понекогаш и семејства. Во Jiu Jitsu vs The World ќе бидете сведоци на инсајдерски монолози за животот, спортот, здравјето и дури за внатрешната борба на секој од нас меѓу доброто и злото. Најимпресивните и поучни анегдоти и приказни, кои го придружуваат „патувањето“ на гледачот, а неговото внимание од првите секунди се насочува во филмот, овозможувајќи му да нурне во овој нов свет, изграден на татамито, но разпространет во сите сфери на животот.

rojs grejsi za dokumentarniot film

„Секој пат кога некој ме прашал за џиу џицу, му одговарав дека не можам да го објаснам. Само треба да го доживееш“.

Го препорачуваме филмот, кој може целосно да се гледа на Youtube, дека е погоден за секој љубител на боречките спортови. Без разлика на возраст, пол и ниво на компетентност. Пријатно гледање!