Голем предизвик: Алек Глигор Стојанов – две борби за една недела во две категории (ФОТО)

alek go drzat

Алек Глигор Стојанов-Милев во недела има нова борба на осмото издание на Макс мај тај во Тајланд. Противникот му е од Тајланд, а нивната борба е најава за главниот меч на вечерта.

Alek gligor stojanov borba 2

„Требаше да се борам, однонсо да имам реванш, против Орено, со кого се борев последен пат, но го заменија, не нам од кои причини“, изјави Стојанов-Милев, кој тогаш мечот го изгуби на сомнителен начин.

plakat za alke za 14 fevruari

Тој вели дека не знае многу детали за противникот, сепак, неговите претпоставки се дека се работи силен борец, затоа што насапуваат во подглавната борба на вечерта.

„Сакам да победам како и секогаш. Ова е нивен спорт, а јас ќе се борам на високо ниво. Морам да направам добра борба. Малко сум болен, aма не се давам. Имам за симнување уште четири килограми. И така, со Господ напред, по една недела одам во Мјанмар,каде што ќе борам во пет рунди без ракавици во категоријата до 70 кг. Малку ќе имам проблем за да ја сминам килажата, затоа што многу е кратко времето, а јас тежам 77,78 кг“, рече Глигор.

Alek so klupskite vo tajland

Ipon.mk/В. Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО