По две злата за Варадинова и Арсова и едно за Ѓошев на ДП во кик бокс во Неготино (ФОТО/ВИДЕО)

Viktorija Varadinova pobednik DP Negotino 2016

На Државното изборно првенство за јуниори и кадети кое се одржа во Неготино, Кик бокс клубот Гладијатор од Штип освои 5 златни медали и 2 сребрени.Gladijator Stip na DP Negotino 2016

Јована Арсова и Викторија Варадинова освоија по два златни медали во дисциплините лајт контакт и кик лајт, а. Јован Ѓошев е прв во кик лајт. Акан Адемов и Баже Главев освоија сребрени медали во кик лајт.

ВО КБК Гладијатор се задоволни од постигнатиот резултат и очекуваат добри резултати и на меѓународните првенста.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО