По 5.коло Универзалци и Ас се зацврстија на водечките позиции во Правта и Младинската бокс лига

По 5.коло што се одржа вчера во Скопје на водечките позиции нема промени, во Првата лига води екипата на Универзалци со 58 бода пред Пелистер 2007 со 48 и Алексо Огненовски со 45, а во Младинската Ас е убедлив со 72 пред Хасан бег 44.

Може да се каже дека Ас ќе ја освои титулата во Младинската лига, а Универзлаци се на чекор во Првата лига.

Се ќе биде познато викендов што доаѓа, тогаш во Скопје ќе се одржи 6.коло, кое последно.

Во 5.коло најмногу бодови во сениорска конкуренција освои Униврезалци 8, Пелистер 2007, Алексо Огненовски и Хасан бег по 5, и Аперкат 4.

Во Младинската лига најуспешен беше Ас со 14 бода, Хасан бег освои 11, Пин пнатер тим 8, Фамилија Демирови 7, Баргала 6, Пелистер 2007 5, Фајтер илери, Илинден и Униврезалци по 3, Фајт клуб 1402 и Тим Скопје по 1.

Резултати 5.коло Прва и Младинска бокс лига:

Деца
48 кг Александар Панов (Пинк Пантер тим) – Бирџан Демиров (Фамилија Демирови) 3-0
54 кг Теодор Тошевски (Ас) – Рушан Алими (Хсан бег) 2-1

Кадети
50 кг Ебутали Рушев (Ф. Демирови) – Марко Петрески (Ас) 0-3
52 кг Мердијан Алими (Хасан бег) – Метин Рамадани (Фајтер Илери) 2-0 ТКО Р1
57 кг Лука Трифуновиќ (Илинден) – Адријан Рустемовски (Пелистер 2007) 0-3
75 кг Влатко Василевски (Баргала) – Никола Кисковски (Универзалци) 3-0
80 кг Тео Тиков (Пинк пантер тим) – Матеј Чатлчески (Ас) 0-2 ТКО Р1

Јуниори
67 кг Енис Алиу (А. Огненовски) – Ружди Рустемовски (Пелистер 2007) 1-2
87 кг Христијан Рајков (Аперкат) – Јетмир Јахиу (Хасан бег) 0-3

Табела Прва лига

1.Универзалци 58
2.Пелистер 2007 48
3.Алексо Огненовски 45
4.Хасан бег 36
5.Шкендија но лимит 25
6.Аперкат 20
7.Синди 22
8.Фајтер Илери 16
9.Тигар МБМ 14
10.Ас 12
11.Шкупи 9
12.Нокаут 8
13.Борец 3
14.Чаир 3

Табела Младинска лига

1.Ас 72
2.Хасан бег 44
З. Синди 34
4.Фамилија Демирови 32
5.Баргала 28
6. Пинк пантер тим 22
7.Чаир 17
8.Пелистер 17
9.Фајтер илери 8
10.Нокаут 8
11.Куманово 84 8
12.Тим Скопје 6
13.Шкупи 6
14.Илинден 6
15. Шкендија но лимит 5
16.Универзалци 3
17.Алексо Огненовски 2
18.Фајт клуб 1402 1

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО