Џудо репрезентација патува на Балканското пионерско првенство во Црна Гора

Овој викенд пионерската џудо репрезентација на Балканското првенство во Никшиќ, Црна Гора.

За нашата репрезентација ќе настапат:

Пионери

Марио Нелоски -42 кг

Андреј Симоноски -50 кг

Дамјан Крстов -50 кг

Филип Попоски -66 кг

Христијан Глигороски -73 кг

Пионерки

Емилија Поповска -48 кг

Лилјана Неданоска -57 кг

Румејса Фејзула -57 кг

Борјана Поп Атанасова +63

Селекторот Ѓоргија Стојанов очекува добри резултати и медали од Балканскотов.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО