Четворица пионери ќе не претставуваат на Европското првенство во борење во Унгарија

270

Вечерва македонската репрезентација во борење слободен стил патува на Европското првенство за пионери во Ѓер, Унгарија, кое се одржува овој викенд.

Боите на Македонија ќе ги бранат Стефан Штерјов 41 кг, Реџеп Поцеста 48 кг, Дарио Димитров 52 кг и Барбара Стојкоска 54 кг, а ќе ги предводи тренерот на репрезентацијата Давор Тасев.

Според стручниот штаб на нашата репрезентација, очекувањата се борачите добро да се изборат и да ги покажат своите кавлитети, а нешто повеќе може да се очекува од Стефан Штерјов.

Ipon.mk