Пионерите и кадетите се подготвуваат во Прилеп за балканските џудо првенства (ФОТО)

Започнаа подготовките на најдобрите македонски џудисти во пионерска и кадетска конкуренција во Прилеп.

Од 26 до 30 август ќе се подготвуваат во Прилеп каде што ќе се тренира и темпира формата за престојните Балкански првенства за пионери-ки во Грција и кадети-ки во Турција.

Стручниот тим кој е задолжен од страна на ЏФСМ за подготовките овие неколку денови треба да ја изврши и финаланата селекција на репрезентативци кои ќе настапат на овие првенства и ќе ја претставуваат нашата држава.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО