ПФЛ го купи Белатор за сума меѓу 200 и 300 милиони долари

Светот на мешаните боречки вештини (ММА) ќе доживее значителна промена.

Според познатиот ММА репортер Ал Зулино, Професионалната боречка лига (ПФЛ) е на прагот да го преземе ривалот Белатор. Оваа аквизиција, која ќе се реализира од почетокот на 2024 година, означува извонредна промена во пејзажот на индустријата за боречки вештини. ПФЛ не само што планира да го поседува Белатор, туку и активно да го користи брендот во следните две години.

Овој стратешки план предлага период на соживот за време на кој двете организации ќе ги задржат своите уникатни идентитети на брендови. Се чини дека фокусот е на зајакнување на присуството на ПФЛ на пазарот со користење на веќе воспоставеното име и слава на Белатор.

Гласините велат дека ПФЛ ќе одржи прес-конференција оваа недела на која официјално ќе го објави купувањето на Белатор. Тоа е потег кој несомнено ќе го разбранува спортскиот свет. Додека ја чекаме официјалната прес-конференција, навивачите и аналитичарите продолжуваат да шпекулираат за влијанието на ова спојување.

Ал Зулино вели дека ПФЛ го купи Белатор за околу 200 до 300 милиони долари. Првично се шпекулираше дека цената на Белатор е 500 милиони долари, но очигледно недостатокот на интерес ја намали цената.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО