Петте најдобри нокаути во историјата на Прајд: Тука е левиот хај-кик на Мирко против Силва

Најголемата светска ММА организација УФЦ неодамна објави компилација од петте најдобри нокаути во историјата на Прајд.

Јапонската промоција за боречки вештини го одржа својот прв настан во октомври 1997 година во Токио, а нивната приказна заврши десет години подоцна.

Прајд беше познат по многу врвни борци, во неа се бореа Мирко Филиповиќ – Кро Коп, Федор Емелијаненко, Вандерлеј Силва, Минотаур Ногуеира, Маурицио Руа Шогун…

Во компилацијата е вклучен и нокаутот на Кро Кап кој со лев „хај кик“ го нокаутира Вандерлеј Силва, но и финишот во кој и самиот беше нокаутиран.

Погледнете ги првите пет нокаути во Прајд:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО