Македонија со седум џудисти на Балканското првенство за помлади пионери во Пале

Џудо репрезентацијата на Македонија викендов ќе настапи на Балканското првенство за помлади пионери во Пале, Босна и Херцеговина.

Нашата експедиција брои седум џудисти:
1.Доријан Петкоски -26 кг
2.Немања Џагадуроски -34 кг
3.Амар Бајрамоски -38 кг
4.Томи Блажевски -42 кг
5.Хамида Друштинац -32 кг
6.Емилија Паскоска -36 кг
7.Стефани Мицкоска -52 кг

Селекцијата ја предводи спортскиот директор на ЏФМ, Ѓорѓија Стојанов, а Томе Јосифоски е официјален судиј.
Денес се мерњето и жребувањето, а утре и во недела се борбите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО