Петар Белистојаноски си поднесе неотповиклива оставка на функцијата претседател на КФМ

Претседателот на Крате федерацијата на РС Македонија, Петар Белистојаноски, си поденесе неотповиклива оставка.

„Би сакал да ве известам дека од лични приватни причини не сум повеќе во можност да продолжам да ја вршам функцијата претседател на Карате федерацијата на РС Македонија и од тие причини ве известувам дека си давам неотповиклива оставка од истата.

Барам истата да биде прифатена на следното Собрание на Карате федерацијата на РС Македонија“, напиша Белистојаноски во оставката адресирана до Собранието на КФРСМ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО