Еди Херн порача дека Саудијците имаат услов за одржување на мечот меѓу Џошуа и Вајлдер

Поранешниот светски боксерски шампион Ентони Џошуа се бори на 12 август во лондонската О2 арена против Дилиен Вајт, кого веќе еднаш го победи, а тоа беше во декември 2015 година. Џошуа потоа го победи Вајт со прекин во седмата рунда.

На истиот настан најдобриот Филип Хрговиќ ќе ги одмери силите против Демси МекКин, а победникот ќе стане задолжителен предизвикувач на ИБФ и ќе биде прв во редот за мечот против подобриот од борба Усик-Дубоа.

Иако влогот во британската борба не е титула, тоа е голема борба за Еј Џеј кој ризикува да учествува во мечот против Дионтеј Вајлдер.

Промоторот на Џошуа, Еди Херн, постојано ја нагласува важноста на следната борба за Ентони.

Сопственикот на „Мечрум“ откри дека Саудијците имаат услов да одржат меч меѓу Џошуа и Вајлдер на настан кој најверојатно ќе се одржи на почетокот на следната година.

„Борбата најверојатно ќе се организира во јануари, но преговорите за мечот меѓу Еј Џеј и Вајлдер сега се во мирување додека Саудијците не видат што ќе се случи на 12 август, се согласивме на тој ризик“, истакна Еди Херн и подвлече:

„Преземаме многу ризици, а наскоро ќе видиме дали тој ризик се исплател. Еј Џеј сакаше вистински меч и не беше мотивиран за борба против полесниот противник. Сепак, дали Ентони ќе се бори со Вајлдер зависи од исходот на мечот против Вајт“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО