Петар Арсовски и Марио Ефремов во беспоштедни борби поразени на ЕП во Тбилиси (ФОТО/ВИДЕО)

Петар Арсовски (38,5 кг) и Марио Ефремов (59 кг) се поразен на поени на Европското првенство за ученици во Тбилиси – Грузија.

Арсовски од Украинецот Данило Воронцов,иако се бореше бескомпромисно, но победата му припадна на Ворнцов, а Марио Ефремов (5кг) од Мишка Леикман од Финска. И тој влезе во отворена борба, но предноста судиите му ја дадоа на Финецот.

Вчера Марија Мацеска беше поразена во дебитантскиот настап од Украинката Валерија Телпис со 0-5 (24-30, 27-30, 28-30, 25-30 и 27-30).

Репрезентацијата ја предводи тренерот Скендер Јахиу, со Вели Мумин и Александар Арсовски.

Борбата на Арсовски е на 3:05:00, а на Ефремов на 1:46:20.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО