Петар Арсовски е сензација на „Купот на Бугарија“ – се пласира во полуфиналето (ФОТО)

63

Петар Арсовски од Аперкат е сензација на „Купот на Бугарија“ во Габрово, бидјќи ја зивојува и втората победа и се пласира во полуфиналето.

„Со фуриозен настап Петар ја забележа и втората победа на ова значајно и големо натпреварување за ученици. Агресивен стил на борба од почетокот до крајот на мечот се причина младиот боксер на Локомотив од Софија да биде забележан од сите присутни во салата и испратен со голем аплауз“, вели неговиот татко и тренер Александар Арсовски.

Петар Арсовски учи и тренира во Софија, односно настапува за Локомотив.

Ipon.mk