Пелистерски јунак прв, Универзалци сериозно се приближуваат во Првата лига, Фамилија Демирови јуришаат кон втората титула во Младинската бокс лига

Пелистерски јунак води во Првата бокс лига на Македонија по три кола, но сериозно му се доближуваат минатогодишните шампиони Универзалци. Битолчани имаат 16 бодови, Универзалци 14, а ги следат Ас, Шкупи и Шкендија но лимит со по 12 бодови.

Фамилија Демирови со големи чекори граба кон втората титула во Младинската лига. По три кола Ф.Демирови имаат 49 бодови, пред Пелистерски јунак со 33, а Пинк пантер се искачи на третото место со 23.

Во 3.коло што се одржа во Тетово кај сениорите најмногу бодови освои Шкендија но лимит по 7, Универзалци 5, Штип, Ас, Фамилија Демирови и Шкупи по 4, Пелистерски јунак и 10/60 по 2, Алексо Огненовски и Нокаут по 1..

Кај младинците Фамилија Демирови собра 15 бодови, Пелистерски јунак 12, Пинк пантер 10, Шкендија но лимит 7, Алексо Огненовски 6, Штип 4, Шкупи 2 и Ас 1.

Табела

Прва бокс лига  – 3.коло

1.Пелистерски јунак         16
2. Универзалци                 14
3-4.Ас                               12
3-4.Шкупи                         12
3-4.Шкендија но лимит      12
5.Алексо Огненовски           9
6.Штип                                7
8-9.Аперкат                         6
8-9.Јордан Мијалков            6
10-11.Илинден                     5
10-11.10/60                         5
12.Фамилија Демирови         4
13.Нокаут                            3
14.Пинк пантер тим              2
15.Куманово 84                    0 (-2 бода)

Табела

Младинска лига – 3.коло

1.Фамилија Демирови    49
2.Пеилистерски јунак    33
3.Пинк пантер тим         23
4.Ас                              19
5.Алексо Огненовски     16
6.Шкендија но лимит     13 (– 2 бода)
7.Штип                           8
8-9. Куманово 84            6
8-9.10/60                       6
8-9.Шкупи                      6
11.Фајтер-Илири            2
12.Борец                        1

Според пропозициите за одржување на Првата и Младинска бокс лига, член 6 предвидува за боксери кои се мереле и имале лекарски преглед а не се појавиле на ринг, се одземат 2 бода од вкупниот број на освоени бодови на екипата.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО