Прва и Младинска бокс лига 3.коло: Фамилија Демирови сигурни, Пелистерски јунак не попушта, Алексо Огненовски и Универзалци силни конкуренти за врвот

Денес во Тетово се одржа 3.коло на Првата и Младинска бокс лига, притоа боксерите на Фамилија Демирови демоснтрираше одлучност и со неколку победи ќе ја зацврсти првата позиција во Младинската лига, не попушта и Пелистерски јунак во Првата лига.

Од друга страна, Алексо Огненовски и Универзалци наветсуваат интересна битка за титулата. Универзалци се уште актуелни шампиони во Првата лига.

Резултати – 3.коло Прва и Младинска лига:

Воведни
Кадети
44 кг Резон Красниќи (Шкендија но лимит) – Петар Трајчевски (Алексо Огненовски)

Младинци
71 кг Наум Стојаноски (А. Огненовски) – Антонио Петковски (Шкењндија н.л.)

Официјални
Кадети
40 кг Алишан Рустемовски (Пелистерски јунак) – Фејди Демиров (Фамилија Демирови) 3-0
40 кг Мухамед Мехмедов (Пинк пантер тим) – Михаил Аврамовски (А. Огненовски) 0-3
48 кг Туран Демиров (Ф. Демирови) – Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак) 3-0
50 кг Кренар Фејзулаи (Шкендија н.л.) – Шериф Хајредини (Пинк пантер) 1-2
54 кг Јован Маневски (Штип) – Ахмед Асанов (Ф. Демирови) 0-3
57 кг Алберт Ибрахим (Шкендија.н.л.) – Иса Бајарам (Пинк пантер) 2-1

Јуниори
54 кг Сонер Ајрушов (Ф. Демирови) – Александар Панов (Пинк пантер) 3-0 предадена
66 кг Лиридон Ештрефи (Пелистерски јунак) – Саити Ерион (Шкендија н.л.) 2-1

Младиници
54 кг Алими Меридијан (Шкупи) – Ебуталип Агушев (Ф. Демирови) 0-3
54 кг Лука Пислевиќ (Универзалци) – Алмир Емрулаи (Шкендија.н.л.) 3-0 ТКО Р2
71 кг Влатко Василевски (Штип) – Методија Петкоски (Шкендија н.л.) 3-0 ТКО Р1

Сениори
75 кг Николче Жигошански (Ас) – Леонтин Димитров (10/60) 3-0

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО