Шкупи се враќа со 4 медали од Словачка

БК Шкупи се враќа со 4 медали – 3 златни медали и 1 бронзен од Меѓународниот турнири во борење во Молдава над Бодуа, Словачка, на детскиот турнир „Куп на гимназијата Штефан Мојсес“.

Медалите ги освоија:

32 кг Харун Мемеди – златен медал
37 кг Заим Заими – златен
45 кг Абдул Азиз Азизизи – златен
30 кг Башким Сулејмани  – бронзен
30 кг Бамир Сејфулау – 5 место

На овој турнир натпреварот конкуренцијата беше голема со учество над 18 клубови од Шпанија, Полска, Унгарија, Бугарија, Романија, Турција, Украина, Словачка, како и Македонија.

Шкупи во вкупниот пласман е четврти.

Резултати од финалните натпревари:

45 кгАзизи Абдулазиз (МКД) – Једџевски Леон Сиделице (ПОЛ) 11-0
32 кг Харун Мемеди (МКД) – Ујхези Каизнбарика (УНГ) 10-0
37 кг Заим Заими (МКД) – Екалов Илија Тереболвија (УКР) 14-4

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО