Павлов и Јакупи меѓу ѕвездите на „Опен Париз“!

plaikat Pasiz

На официјалниот плакат на „Опен Париз“, односно првиот турнир од Карате 1 Премиер лигата, како фаворити и ѕвезди се ставени европскиот шампион Емил Павлов и победникот на Премиер лигата Берат Јакупи. Ова е признание за македонското карате, оти ретко каде нашите спортисти се вбројуваат меѓу фаворитите, а згора на тоа и меѓу ѕвездите!

Од плакатот може да се види кои се имиња се учествуваат на Карате 1 Премиер лигата, кој многумина го сметаат за неофицијално Светско првенство.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО