Откриени се сите детали за неговата смрт: Вистина криена 30 години

Славниот глумец почина на 32 години. Последниот ден од неговиот живот е криен од јавноста 30 години од повеќе причини. На крајот власата наложии истрага, а еве како сето тоа се случило.

Пред 46 години, 20 јули, почина актерот и мајстор на боречки вештини Брус Ли (Bruce Lee). Детали за денот кога умрел објавенi се во последната биографија за него „A Life“/ „Живот“ од авторот Метју Поли.

Тоа утро на 20 јули 1973 година, Брус напиша писмо до неговиот американски адвокат Адријан Маршал за серија преговори и договори за нови проекти. Меѓу нив беше и новата филмска понуда од Ворнер Брос и предлогот на Хана-Барбера за анимирана серија базирана на неговиот живот. Имаше и предлог за книга, облека и слично, во големото царство што го градеше Брус Ли.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Ze_hfMw8JFg

По испраќањето на писмото, отишол во Глоден харвест студиото . Таму се сретнал со Џорџ Лазенби, австралискиот Џејмс Бонд, за да разговараат за неговиот ангажман во филмот „Игра на смртта“. Им се приклучил и Андре Морган. Ли снимил поголем дел од крајот на филмот, а неговата цел била на некој начин да го вклучи Лазенби во приказната. За разговарал и со Рејнолдс Чоу кој предложил да одат на вечера и да го формализира договорот. Ли имал други планови. Сакал да ја посети Бети Тинг Пеј, му требало секс во време на ручек. Ветува дека ќе се врати по пладне, за да се договорат колку пари ќе му понудат на Лазенби.

Кај Бети пристигнал околу 13 часот и останал неколку часа.

„Бев негова девојка“, рекла таа. Имаше секс и по некој хашиш, но не и алкохол или некои други потешки дроги. Ли беше возбуден околу состанокот и од она ќе значи Џорџ Лазенби за неговиот филм.

Целиот текст може да го погледнете на овој ЛИНК.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ncWKmttyZhk
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО