Отфрлена казнената пријава против Ник Дијаз

Ник Дијаз во мај беше уапсен поради обвиненија за семејно насилство.

Жената со која борецот бил во врска го обвини за физички нападнат додека бил под дејство од кокаин.

Го обвини 35-годишниот Дијаз дека ја нападнал во нејзиниот дом во Лас Вегас, ја фрлил на подот и почнал да ја гуши.

Изјави дека сбила во врска со борецот, но дека имале бројни прекини.

Судијката на судот во Лас Вегас, Ејми Ќелини, ги отфрли обвиненијата сметјаќи дека приказната на жртвата не соодветствува со вистината, а окружниот обвинител Кларк Каунти се отакажа од поднесување на обвинение.

На Дијаз неодамна му истече едногодишна суспензија од Американската анти-допинг агенцијата која ја заработи поради непријавување на местото на живеење и може да се врати на борилиштето

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО