Оран Шакировски и Илхан Озмен се пласираа во финалето на „Златниот гонг“

Вечерва завршија полуфиналните борби на 51-то издание на Меѓународниот боксерски турнир „Златен гонг“ во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје, при што од нашите боксери победи извојуваа Оран Шакировски и Илхан Озмен.

Утре се финалните борби со почеток во 14 часот.

Резултати „Златен гонг“ полуфинале:

51 кг Џозеф Хамза (Англија) – Ахмед Акил (Шкотска) 2-0
51 кг Дрен Зарици (Косово) – Мартин Вирбан (Унгарија) 0-2, ТКО Р1
54 кг Ленон Малиган (Шкостка) – Башким Бајоку (Косово) 0-2
54 кг Габур Вирбан (Унгарија) – Хафиз Мирзаи (Шведска) 2-0
57 кг Оран Шакировски (Македонија) – Најден Радков (Бугарија) 2-0 ТКО Р1
57 кг Џекс Драјден (Англија) – Петер Патон (Шкотска) 2-0
57/1 кг Дијаз Хавиер (Бугарија) – Иштван Бундовиц (Унгарија) 2-0
60 кг Хади Хадрус (Шведска) – Гаши Гентрит (Косово) 2-0
60 кг Јордан Димоков (Бугарија) – Марк Балог (Унгарија) 0-2 ТКО Р2
60/1 кг Един Алковиќ (Црна Гора) – Николас Девлин (Шкотска) 0-2
63,5 кг Дрилон Арифи (Косово) – Илхан Озмен (Македонија) 0-2 дисквалиф. Р2
63,5 кг Хабен Зере (Еритреа) – Лук Беби (Шкотска) 0-2
67 кг Лоран Идризи (Косово) – Душан Прица (Србија) 2-0
71 кг Патриот Бехрами (Косово) – Хари МекГренра (Шкостка) 2-0
71 кг Стефан Савковиќ (Црна Гора) – Кристијан Митев (Бугарија) 2-0
71/1 кг Стефен Њунс (Шкотска) – Миркус Лорбег (Шведска) 2-0
75 кг Ајхан Озмен (Македонија) – Киван Рами (Бугарија) 0-2 ТКО Р2
75 кг Бесјор Гетај (Албанија) – Јоханес Берханес (Ертитреа) 0-2
80 кг Арјон Кајоши (Албанија) – Јусуф Ајети (Шведска) 2-0
80 кг Кристијан Николов (Бугарија) – Бојан Станојловиќ (Србија) 2-0
80/1 кг Петар Маричиќ (Црна Гора) – Алекс Артур (Шкотска) 2-0
86 кг Милорад Пуриќ (Црна Гора) – Џорџ Кроти (Англија) 0-2
86 кг Редис Карај (Албанија) – Петар Лијешевиќ (Црна Гора) 0-2
67/1 кг Патрик Хјуит (Англија) – Силаџи Аурел (Шкотска) 2-0
80/2 кг Бранко Винчиќ (Шведска) – Али Аземи (Македонија) 3-2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО