Олимпија завладеа со Белград – освои 7 златни и 2 сребрени медали

124

Борачите а Олимпија  од Штип имаа успешен настап на меѓународниот турнир „Победник“ во Белград,Србија, при што со 9 натпреварувачи освоија 9 медали – 7 златни и 2 сребрени медали.

Медалите ги освоија:
Пионерска конкуренција
40 кг Андреа Нисева 1м.
44 кг Александар Миланов 1м.
52 кг Давид Миленовски 1м.
85 кг Кирил Сичков 2м.

Кадетска конкуренција
55 кг Никола Трајчев 1м.
65 кг Благој Спасов 1м.
80 кг Кирил Малчев 1м.
92 кг Даниел Манов 2м.

Јуниорска конкуренција
86 кг Петар Тодев 1м.

На турнирот учествуваа борачи од Босна и Херцеговина, Бугарија, Словачка, Грција и сите клубови од Србија.