Олег Тактаров и Џеф Монсон не се победија во боксерската пародија (ВИДЕО)

На 18 август во Москва се одржа турнир под закрила на Боречкиот клуб РЕН ТВ.

Во една од борбите видовме боксерски меч меѓу легендите Олег Тактаров и Џеф Монсон. Нивните организатори подготвија борба според правилата на боксот. Двајцата борци имаат комбинирано 107 години, па никој немаше големи очекувања за борбата.

Љубителите на боречките вештини беа разочарани од она што го видоа. И двајцата покажаа дека немаат концепт за бокс. Тоа е видливо во 3-те рунди од по 2 минути од нивната средба. Во оваа травестија немаше ни навестување да се бара победа со нокаут.

За време на борбата борците постојано ги прекршуваа правилата на боксот и потсетуваа на елементи од ММА. На крајот, шоуто се сведе на одлуката на судиите, кои досудија нерешено.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО