Охрид на 11 мај е домаќин на финалето на Опен Балкан купот

Во сабота, 11 мај, во Охрид ќе се одржи финалето на Опен Балкан купот во спмен на охридскиот боксер Алексо Огненовски.

Опен Балкан – финале:

Кадети

40 кг Михајло Филиќ (Филиќ) – Михаил Аврамовски (Алексо Огненовски)
40 кг Алекса Рациќ (Сомбор) – Мухамед Мемедов (Пинк пантер тим)
44 кг Арабел Рустемовски (Пелистер) – Петар Трајчевски (Алексо Огненовски)
52 кг Матеј Митровиќ (Филиќ) – Хардијан Шерифов (Пинк пантер тим)
54 кг Страхиња Филиќ (Филиќ) – Иса Бајрам (Пинк пантер тим)
63 кг Велјко Диниќ (Проф Панчево) – Димитар Талимче (Ас)

Јуниори

46 кг Џанер Мемедов (Пинк пантер тим) – Илија Ѓоргиев (Пелистерски јунак)
46 кг Христијан Стојаноски (Алексо Огненовски) – Теодор Јосиевиќ (КШ 037)
54 кг Александар Панов (Пинк пантер тим) – Лазар Лазиќ (КШ 037)
60 кг Синиша Талевски (Пелистерски јунак) – Данило Шќепановиќ (Наисус)
63 кг Димитар Ѓорески (Алексо Огненовски) – Алекса Михуљка (Проф Панчево)
70 (67) кг Влатко Димески (Ас) – Лиридон Ештрефи (Пелистерски јунак)

Младинци

60 кг Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) – Адмир Камешничанин (Н. Пазар)
67 кг Наум Стојаноски (Алексо Огеновски) – Карај Бесијан (ААА бокс)
67 кг Дарис Ејуповиќ (Нови Пазар) – Лука Трифуновиќ (Илинден)

Сениори

71 кг Енис Алиу (Алексо Огненовски) – Јумеин Алмуца (ААА бокс)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО