Одложено Европското првенство во самбо

95

Европското првенство во самбо за мажи и жени, како и за јуниори и јуниорки е одложено за крајот на мај.

Веста ја објави Европската самбо федерација, а беше посоветувана од Федерацијата на Кипар, каде што ќе се одржи шампионатот.

Наместо по планот 13-16 мај – шампионатот ќе се одржи 26-29 мај.

Организаторите ја донесоа одлуката по препорака на кипарското Министерство за здравство.

Тоа е диктирано од епидемиската состојба на Кипар, како и на остатокот од континентот.

Европското првенство ќе се одржи на планираното место – Лимасол.

Во исто време ќе се одржат турнири за мажи и жени за тинејџери.

Претходно беше познато дека Европскиот куп и Европското првенство за кадети ќе бидат преместени во декември. Натпреварот од Европскиот куп ќе се одржи во Романија од 10-ти до 14-ти декември, додека јуниорското натпреварување е закажано од 17-ти до 20-ти декември во Холандија.