Нина Славевска и Фросина Атанасова може да го зголемат билансот на медали од ЕП за Македонија

Вчера Марио Ананиев ја израдува македонската јавност со освојувањето на бронзениот медал на ЕВропското првенство за деца (У-15) во Лутраки, Грција, но тој биланс денес може да биде поправен.

Имено, македонските репрезентативки Нина Славевска се боре во репасаж и со победи може да дојдат до борба за медал, а Фросина Атанасова има меч за бронза.

Нина има силни противници од Полска и Русија (неутрален), а, пак, Фросина се бори портив борачка од Романија

Жени
39 кг
Фросина Атанасова – Илијана К. (Бугарија) 8-8
Фросина Атанасова – Катерина В. (неутрална) 0-4 ВФА
Репасаж
Фросина Атанасова – Бурак К. (неутрална) 0-0 ВФО
За бронза
Фросина Атанасова – Харсан В. (Романија)

66 кг
Нина Славевска

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО