Славниот боксерски шампион Александар Поветкин назначен за заменик-гувернер во Русија

Поранешниот светски боксерски шампион во тешка категорија во верзиите ВБА и ВБЦ, како и поранешен олимписки шампион, Александар Поветкин, е назначен за заменик гувернер на Областа Вологда.

Поветкин ќе биде одговорен за патриотско образование на младите, привлекување на жителите кон спорт и здрав начин на живот.

Славниот поранешен боксер со децении е важен член на славјанско-руската патриотска заедница.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО