Нико освои 19 медали на Државното првенство во аики демо (ФОТО)

На денешнотo Државно првенство во аики демо во Битола Клубот за реално аикидо Нико од Кочани со 18 натпреварувачи освои 19 медали од кои 9 се златни, 7 сребрени и  2 бронзени и 1 златен за најдобар ассистент.

Првенството беше во организација на Аикидо федерација на Македонија-реално аикидо на чело со мајсторот Ѓуро Илиќ.

Резултати:
У15–ж-63+к
1.Тамара Постолова, Нико
2.Андреа Димитрова, Нико

У15–ж-57к
1.Александра Чолева, Нико

У18–ж-60к
1.Викторија Постолова, Нико

У18–ж-57к
1.Ангела Гицова, Нико

У18–м-73к
1.Кирил Апостолов, Нико
2.Кирил Јованов, Нико
3.Благоја Тасески, Нико

У21–ж-57к
1.Љупка Јорданова, Нико

У23–м-81к
1.Оливер Серафимов, Нико

У11–ж-30к
1.Теодора Анчевски, Маруи
2.Ива Стефанова, Нико

У11–ж-48к
1.Матеа Мицова , Нико
2.Викторија Апостолова, Нико

У11–м-30к
1.Стефан Гоцев , Нико
2.Лука Серафимов, Нико
3.Никола Ристов, Нико

У11–м-27к
1.Ален Максимов, Нико
2.Мартин Митев, Нико

У11–м-40к
1.Павел Чавкоски, Маруи
2.Максим Нисев, Нико

Најдобар асистент – Кирил Јованов – Нико

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО