Нејт Дијаз за Хабиб: Овој човек не е вистински борец, заебете го!

Нејт Дијаз никогаш не бил срамежлив да ги изрази своите чувства, особено кога станува збор за неговата несакање кон Хабиб Нурмагомедов.

Во минатото двајцата имаа жестока караница на настан на ММА. Се шпекулираше дека Дијаз му удрил шлаканица на Хабиб. Самиот Нејт со години се фали со оваа случка и постојано кажува дека му удрил шлаканица на Дагестанецот.

Неодамна Дијаз уште еднаш да зборуваше за Хабиб, но овој пат го нападна и Даниел Кормиер. Нурмагомедов и Кормиер се долгогодишни соборци во АКА. И додека двајцата можеа да станат шампиони на УФЦ, Дијаз не беше.

„Заебето го Хабиб, тоа беше смешно. Нурмагомедов е најлош. Само погледнете го, побегна. Тоа не е мојот стил на борба. Не ми се допаѓа. Да, одлично е ако така се бориш. Но, генерално, ова не е стил на вистински борец.

Хабиб, Даниел Кормиер и други назначени борци. Едноставно, воопшто не ме интересира таква борба. Не се занимавам со борење затоа што го сакам борењето. Јас сум вистински борец. Ми се допаѓаат вистинските борци кои се борат за вистински“, рече Нејт.

Несакањето на Нејт Дијаз кон борачите не е изненадувачки, бидејќи тој гласно не ги одобрува борците кои имаат приоритет на задржување на противниците.

Наместо тоа, Дијаз е поверојатно да се вклучи во возбудливи натпревари како интензивните што ги имаше против Конор Мек Грегор. Според него, ваквите натпревари се пример за тоа што се вистински борци.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО