Најголем меч за европското ММА во УФЦ: Блахович се надева на шампионска борба против Прохаска

Американските новинари се децидни дека Јан Блахович не го интересира кој ќе биде неговиот следен противник, туку веќе го изградил идеалното сценарио во својот ум. И тие се во право. Идејата за борецот е интересна и доколку се имплементира ќе остане историска во смисла на неговото значење за европската ММА во УФЦ.

Блахович се надева дека ќе може да влезе во борба за титулата на организацијата во полутешка категорија не против кој било, туку против Чехот Јиржи Прохаска. Околностите не го исклучуваат ваквото сценарио доколку Јан го победи Переира. Титулата во дивизијата ја ослободи Џамахал Хил откако пријави сериозни повреди на ногата што го спречија соодветно да се подготви и успешно да го одбрани појасот.

„УФЦ може да ја води оваа борба во Европа. На пример, во Полска, тоа ќе биде најголемата борба во историјата на европската ММА“, коментира Блахович за американскиот сајт за боречки спортови ММА Фајтинг.

„Тоа ќе биде голем настан, многу големо шоу. Верувам дека ако организираат борба во Варшава на националниот стадион, ќе биде исполнет. Верувам дека луѓето ќе дојдат и ќе ме поддржат. Не само јас, туку и Јиржи, бидејќи Чешка е многу блиску. Ќе имаме голем настан со 60.000 луѓе. Ќе биде фантастично, но прво треба да победам против Переира“, смета Блахович.

Натпреварот против Переира ќе биде доволно сериозен и Јан секако мора да биде крајно фокусиран на мечот со Бразилецот. Тие ќе се соочат во коглавната борба на УФЦ 291, чиј главен настан исто така се обликува да биде од сериозен интерес, бидејќи ќе се сретнат Дастин Пориер и Џастин Гејџи. Настанот ќе се одржи на 30 јули.

https://www.youtube.com/watch?v=nUu7_zZRujo&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fboec.bg%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО