Најдобрата македонска борачка, Марија Спирковска, нема да настапи на Европското првенство, поради немање средства

Најдобрата македонска борачка, Марија Спирковска, нема да настапи на Европското првенство за У-23 во Букурешт, Романија, кое ќе трае до 19 март.

„Денеска во Букурешт-Романија е жрепката за жени до 50 кг У-23.

За жал, од Македонија имавме една кандидатка која не отпатува поради немање на финансиски средства на БФРСМ. Од тие причини, јас како тренер, не сакам повеќе да бидам вклучен во женското борење“, напиша на Фејсбук нејзиниот тренер Чедо Николовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО