Над 50 медали за македонските кик бокс клубови на Балкан бест фајтерс во Ниш (ФОТО)

Кикбоксерите од македонските клубови кои настапија на Меѓународниот кик бокс турнир „Балкан бест фајтерс“ – клупски Балкански куп во Ниш, Србија, освоија над 50 медали, Шампион со 6 златни медали е втор клуб во вкупниот пласман, а Славчо Арсов е прогласен за најдобар борец во кик лајт кај сениорите.

Медалите ги освоија:

Леа Бошевска – залтен, Самурај, јуниори, КЛ – 50 кг

Златко Стоименов – бронза, Горила, сениори – К-1, 71 кг
Амар Дрплјанин – бронза, Горила, јуниори, КЛ, -74 кг
Виктор Велјановски– златен, Горила, јуниори, КЛ, -89 кг
Милан Митревски – сребрен, Горила, јуниори, КЛ, -94 кг
Муни Елез – бронза, Горила, сениори, КЛ, +94

Мирко Василев – бронза, Мај тај комбат, јуниори – К-1, -71 кг

Медин Ахмети (Наско тим) – сребро, јуниори, ЛК, -63,5 кг
Фериз Азири (Наско тим) – злато, млади јуниори, ЛК, -42 кг
Бесим Реџепи (Наско тим) – сребро, млади јуниори, ЛК, -54 кг

Филип Божиновски – сребрен, Про кик фемили, јуниори, ЛК, -67 кг
Исмаил Јахоски – сребрен, Про кик фемили, кадети, КЛ, -57 кг
Марко Тодоровски – залтен, Про кик фемили, јуниори, КЛ, -63 кг
Маја Стерјовска – златен, Про кик фемили, јуниори, КЛ, -55 кг

Викторија Ивановска – бронза, Фајт тим, млади јуниори, ЛК, -65 кг
Борјан Трајков – бронза, Фајт тим, кадети, ЛК, -63 кг

Јане Постолов – сребрен, Лидер, пионери, КЛ, -42 кг
Јани Постолов – злато, Лидер, пионери, КЛ, -47 кг

Леон Митков – бронза, Работнички Адора, пионери КЛ, -47 кг
Сабри Рушити – бронза, Работнички Адора, пионери, КЛ,-47 кг
Александар Георгиевски – златен, Работнички Адора, јуниори, КЛ -74 кг
Дамјан Каскаревски – сребрен, Работнички Адора, јуниори, КЛ +94 кг
Ангела Трајковска – бронзен, Работнички Адора, јуниори, КЛ -60 кг

Марија Димовска – бронза, Енерџи, пионери, КЛ, +47
Ана Марија Наумовска – бронза, Енерџи, кадети, КЛ, -55 кг
Ивона Кечевска – бронза, Енерџи, кадети, КЛ, -55 кг
Арта Селмани – сребрен,Енерџи, кадети, КЛ, -46
Јован Апостоловски – бронза, Енерџи, кадети, КЛ, -63 кг

Павел Стојчевски – бронза, Ас, кадети, поинт фајт, -42 кг
Павел Стојчевски – бронза, Ас, кадети, КЛ, -47 кг
Павел Стојчевски – бронза, Ас, кадети, поинт фајт, -47 кг
Андреј Митков – бронза, Ас, пионери, ПФ, -28 кг

Јован Данилов – сребрен, Гладијатор – Штип, кадети, ПФ, +36 кг
Марјан Попадинов – бронзен, Гладијатор – Штип, јуниори, КЛ, -74 кг
Никола Нацев – златен, Гладијатор – Штип, јуниори, КЛ, +94 кг
Славчо Арсов – златен, Гладијатор – Штип, сениори, КЛ, -74 кг

Данило Делетиќ – сребрен, Гладијатор – Скопје, КЛ, +69

Владанка Бојкова – бронзен, Гладијатор – Неготино, јуниори, КЛ, – кг
Данче Темелкова – сребрен, Гладијатор – Неготино, кадети, КЛ, -55 кг

Олгица Орешкова – бронза, Будо – Кавадарци, јуниори, ЛК, -50 кг

Шампион
Далибор Глигоров – бронза, сениори – лајт кик, – 81 кг
Силвана Велјановска – бронза, сениори – ЛК, -56 кг
Андреа Костовска – злато, сениори – ЛК, -56 кг
Марко Тодоров – злато, К-1, -60 кг
Емир Ибраим- злато, К-1, -63,5 кг
Викторија Варадинова – злато, К-1, -65 кг
Енсар Исеин – бронза, К-1, +81 кг
Дамјан Зафоривски – сребро, ЛК, -71 кг
Петар Мијоски – сребро, КЛ, -69 кг
Иво Теовски Сарџовски – бронза, КЛ, +94 кг
Нелсон Узеир – злато, КЛ, +69 кг
Цецилија Велковска – злато, КЛ, -65 кг
Исмаил Туркер – бронза, пионери, КЛ, -37 кг
Иван Кукуновски – сребрен, пионери, КЛ, -37 кг
Али Елвир – бронза, КЛ, -79 кг
Кадри Џемали – бронза, КЛ, -63 кг

„Ваквите купови се добри за проверка на подготевноста на сите наши натпреварувачи од сите клубови учесници.На овој начин може подобро да одбереме кој се надежни борци, за да се сугерира не нивните тренери да обрнат повеќе внимание на тие натпреварувачи кои се потенцијал за медал на претстојните меѓународни првенства во сезоната што ни престои, следната година“, вели тренерот Дејан Митровски – Урко.

На Балкан бест фајтерс настапија 407 натпреварувачи од 14 држави, односно 70 клубови, Македонија ја претставуваа 15 клуба со околу 80 натпреварувачи во повеќе кик бокс дисциплини.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО