На СП за боречки вештини и борби освоени 23 медали

Македонската експедиција на Светското првенство боречки вештини и борби во Умаг, Хрватска, вкупно освои 11 златни медали, 7 сребрени и 5 бронзени.

Македонскиот тим составен од десет члена, пред се, членови на Академијата за боречки вештини „За Нед До“, освои вкупно 23 медали. Воедно, на крајот од Светското првенство во боречки вештини и борби, специјалниот Совет на мајстори и Светската федерација на специјална церемонија на мајсторот Златко Неделковски со посебни почести му додели Сертификат мајстор 8-ми дан во кик бокс.

 

Лајт контакт борби:                                             

Zlatkio nedelkovskii

1. Сара Илиевска (-25 кг) злато
2. Сара Илиевска (-30 кг) сребро
3. Христијан Котевски (-40 кг) бронза
4. Маја Кузманова (-40 кг) злато
5. Били Мишевски (-40 кг) сребро
6. Андреј Христовски (-45 кг) сребро
7. Маја Кузманова (-45 кг) злато
8. Антонио Десковски (-45 кг) злато
9. Сунај Мифтар (-65 кг) бронза
10. Андреј Иванов (-65 кг) сребро
11. Јован Марушевски (-70 кг) злато

Семи контакт борби:

1. Христијан Котевски (-40кг) бронза
(демонстрации во музички форми со традиционално оружје)
2. Христијан Котевски (-12 год) злато
3. Сара Илиевска (музички форми со оружје -12 год.) сребро
4. Андреј Иванов (музички форми со оружје -17 год.) злато
5. Јован Марушевски (музички форми со оружје -17 год.) сребро

Демонстрации во самоодбрана:

1.Сара Илиевска (самоодбрана -12 год.) злато
2. Христијан Котевски (самоодбрана -12 год.) сребро
3. Били Мишевски (самоодбрана -12 год.) бронза
4. Антонио Десковски (самоодбрана -12 год.) бронза
5. Сунај Мифтар (самоодбрана -17 год.) злато

Демонстрации во екстремна самоодбрана:

1. Дијана Неделковска (екстремна самоодбрана +18) злато

Демонстрација/презентација на таи чи – ветерани

1. SiFu Златко Неделковски (таи чи-ветерани) злато

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО