На Јоел Ромеро судот му додели отштета од 27 милиони долари

54

Јоел Ромеро најголемата заработка во кариерата ја оставри на суд.

42-годишниот Кубанац ја доби тужба што ја водеше во Њу Џерси против производот „Златна ѕвезда“ (Gold Star Perfomance Products).

Борецот на УФЦ поднесе тужба откако нивниот контаминиран суплемент предизвикаа пад во допинг тестот на УСАДА и го доведе до суспензија.

Менаџерот на Ромер, Аврам Кава, објави дека судот на Кубанецот му доделил 27,45 милиони долари отштета.

Судот му додели 3 милиони долари заради пропуштената заработувачка, три заради нарушената репутација и 3 за душевна болка. Оваа сума тројно се зголеми кога беше откриено дека според законот на Њу Џерси дека деловната практика на таа компанија претставува измама на купувачите.