МОК го стави Нуров на билборди, како прв спортист со норма за Олимпијадата во Токио 2020

164

Македонија ја обезбеди првата олимписка норма за Олимписките игри во Токио следната година откако Магомедгаџи Нуров освои брозен медал на Светското првенство во борење. За норма ни требаа 12 години.

Македонскиот олимписки комитет на интересен начин одлучи да му даде уште поголемо значење на овој спортски резултат. Закупи билборди низ главниот град преку кои го промовира првиот патник на ЛОИ во Токио 2020.