Многу медали за таеквондистите на „Купот на Бугарија“

На „Купот на Бугарија 2014“ македонските таеквондисти имаа забележителни резултати во киатегориите за деца, кадети и јуниори. На Отвореното првенство на Бугарија земаа учество 38 клубови од 11 земји.

taekvondo BP Bugarija

Македонија беше претставена од повеќе клубови, а некои од нив настапуваа и како репрезентација на нашата земја.

Во категоријата деца 1, мажи, б-21кг Дамјан Богдановски го освои првото место, Леотрин Ливорека триумфираше во категоријата б-30. Сања Поповска беше втора во а-36 ккг, а во а-40 кг триумфираше Ива Поповска. Јована Јанковска и Ања Пижевска во б-40 кг се пласираа на второто и третото место.

Кадети, мажи:                                                                               Јуниори, мажи:

  1. Марко Аврамовски а-33 кг                                     2. Иван Крстевски а-51 кг
  2. Бојан Стаменов а-57 кг                                             3. Костадин Георгиевски а-59
  3. Филип Додевски а-61                                                3. Кристијан Јовчевски а-63
  4. Филип Џангоровски а-65                                        1. Дејан Георгиевски а-78
  5. Дарко Тарцуговски б-45                                           2. Петар Стевиќ а-78
  6. Кирил Цонков б-61

Жени :

3.Јована Костенцова а-44

  1. Мери Ацевска а-51
  2. Ања Рускиовска а-55
  3. Сара Радевска а-55
  4. Стефанија Радевска а-59
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО