Мирче и Љубо за легенадрните карате времиња (ФОТО)

Mirce Oplelovski Ljubo Petkovski zen

Две легенди на едно место по многу години, Мирче Опеловски и Љубо Петковски.

Мирче Опеловски е легенда на македонското и југословенското карате и еден од најблиските соработници на легендарниот Таиџи Казе, а Љубо Петковски е истакнат македонски каратист со многу титули, но и татко на еден од најпопуларните македонски музичари – Тони Зен.

Се присетија на почетоците на каратето и неговиот развој во Македонија.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО