Миран Фабјан го нокаутира Марио Жгела во првата рунда! По размената го испрати на подот и брутално го заврши

Главниот меч на вечерта. И тоа каков. Огномет во најава. Како сакате. Миран Фабјан против Марио Жгела, едно беше сигурно – нема да недостасува експлозивност.

Славеш Миран Фабјан!

Веднаш на почетокот на борбата тргна жестоко, па Жгела прв тргна напред со разорни удари. Го завршија клинчот, набрзо се разделија и започнаа отворена размена, а Славонецот го извлече подебелиот крај и заврши во брутален нокаут.

По мечот Фабјан изјави:

„Следен што ќе го бакне подот на овој кафез е Дарко Стошиќ!“, а после тоа договорија меч во Белград. По натпреварот тој изрази благодарност до клупските колеги од тимот на Тројна фри фајтерс. Откри дека сака и меч на 12 април следната година во Словенија на неговиот 40-ти роденден. Сепак, прво го чека третиот „главен настан“ по ред, а тоа е меч против најсилниот удирач на овие простори.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО