Мијалев, Јонузи и Демиров ќе настапат на Војводинска ракавица

Тројца млади македонски боксери ќе настапат на силниот Меѓународен боксерски турнир „Војводинска ракавица“ од 11 до 16 јули во Суботица, Србија.

За Македонија ќе настапат Бобан Мијалев, Хурмет Јонузи и Серген Демиров предводени од тренерите Насер Харуни и Илија Младеносвки.

На Војводинска ракавица, кој е во календарот на АИБА, ќе настапат боксери од 22 држави, како Русија, Казахстан, Франција, Германија, Аргентина и сите репрезентации од регионот. Ова доволно зборува за јачината на турнирот.

Со репрезентативците ќе патува и судијата Стефан Цубалевски.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО