Мекензи Дерн тврди дека била жртва на семејно насилство

Мекензи Дерн беше во средина на судска битка со отуѓениот сопруг, Весли Сантос, пред нејзината борба со Анџела Хил на УФЦ Вегас 73. За време на неодамнешното појавување на ММА Час, Дерн навлезе во детали за прекинатата врска со Сантос.

Таа за прв пат го обвини за физичко малтретирање. Дерн откри дека била во ситуација да не може да се одбрани поради заканите дека ќе ја изгуби ќерката доколку направи нешто. Таа останува во врската затоа што верува во семејството и во она што го сакаше Бог.

Но, работите се влошуваа и таа не можела да се одбрани.

„Се чувствувам како сето ова време да морав да се бранам за работи за кои никогаш не мислев дека ќе треба да се бранам. Во врската бев во ситуација ни да не се бранам, бидејќи ми се закануваа дека ако направам нешто, тогаш може да ја загубам ќерка ми.

Останав во мојата врска затоа што верував во семејството и верувам дека тоа е она што Бог го сакаше. Но, постои одредена точка каде што се обидувате и се обидувате и пробувате, но работите не се менуваат и тоа само продолжува да се влошува. И тогаш, како што реков, не можев ни да се одбранам.

Беше повикана полиција во куќата. Едноставно, тоа излегуваше од контрола. Не сакаш ќерка ти да биде сведок на тоа“, му рече Дерн на Ариел Хелвани.

Сантос ги негираше наводите на Дерн во подготвената изјава за ММА Фајтинг.

„Разочаран сум што Мекензи избра да дава јавни изјави за нашиот развод, особено затоа што тоа вклучува старателство над нашата убава ќерка.

Бидејќи сме среде правна постапка, во овој момент не можам да коментирам ништо. Само ќе кажам дека изјавите на Мекензи се лажни и клеветнички“, напиша Сантос.

Како одговор на забраната на Дерн, Сантос возврати дека тој, всушност, бил малтретиран. Тој покажува видео и фотографии од крвавиот нос за кој вели дека е предизвикан од нејзиното удирање со тупаница за време на инцидент на паркинг во ресторан.

Судот не застана на страната на Дерн или Сантос за наводите за злоупотреба, откривајќи дека парот можеби се впуштил во меѓусебна пресметка за време на инциденти на наводна злоупотреба меѓу нив.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО