Мек Грегор пак се пофали: Очекувам да се борам уште 100 пати

Конор Мек Грегор се надева дека ќе остане активен откако ќе се врати на борбите по закрепнувањето од скршеницата на ногата.

Откако Мек Грегор боксираше со Флојд Мејведер, Ирецот не беше толку активен како што сакаше да биде од различни причини. Сепак, тој треба да се врати подоцна оваа година против Мајкл Чендлер, а двајцата се тренери на ТУФ. Кога двајцата ќе се борат, Мек Грегор е убеден дека ќе биде премногу вешт и агилен, најмногу затоа што чувствува дека Чендлер никогаш не се борел со некој како него.

„Што се однесува до Чендлер, јас сум премногу агилен за него, премногу вешт за него. Тој не се борел со некој како мене, но јас сум се борел со некој како него“, изјави Мек Грегор. „Општо земено, таков е стилот на мешаните боречки вештини – краткиот борец. Тоа е само еден вид ММА, нели? Тоа не е нешто што не ми е познато. Против овој стил се борев многу, многу години. Мајкл тогаш работеше во помала организација, а потоа се искачи. Имаше одлични борби и го заслужи правото да биде на оваа позиција. Но, мојата работа ќе биде сега во борбата да ги покажам нивоата и да покажам дека има многу поголема разлика во вештините и возбуден сум поради тоа“.

Ако Конор Мек Грегор го победи Мајкл Чендлер, како што очекува, Ирецот се надева дека ќе остане активен. Вели дека се чувствува најдобро кога постојано се бори и се надева дека ќе може да спои многу борби, бидејќи знае дека има многу можности за него.

„Се надевам на 100 борби, се надевам на уште 100 борби. Се надевам на доследност, работам на доследност. Предолго правам срања. Преку борби, преку повреди, низ животот воопшто, тоа навистина се случува, тоа е Божји план, се е Божји“, изјави Мек Грегор. „Го прифаќам и го разбирам тоа, но се надевам дека ќе можам да добијам добра конзистентна серија на борби. Имам многу возбудливи борби, имам некои ривалства, имаш момци во подем, имаш момци потенцијално во други дивизии кои би требало да бидат најдобри во ова и она. Има многу борби што можам да ги направам и возбуден сум за секоја од нив. Тоа е тоа, те молам, Господи, ајде да го направиме тоа“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО