Нгану на Џонс: Ја сакав оваа борба – каде беше пред 2 години?

Мечмејкерите на УФЦ речиси две години се обидуваа да договорат борба помеѓу Џон Џонс и Френсис Нгану. Нгану беше шампион во тешка категорија во тоа време и Џонс сакаше да се врати за шампионска борба.

Боречката организација не можеше да постигне договор со Нгану и тој ја напушти организацијата. Џонс се врати и се соочи со Сирил Гане на УФЦ 285 и ја освои слободната титула во тешка категорија. Нгану се отвори за тоа што се случило со преговорите за соочување со Џонс.

„Видете, и јас ја сакав оваа борба. Јас сум тој што почна да ја посакува оваа борба пред повеќе од две години. Ја сакав таа борба, но каде беше Џон Џонс во тоа време? Не знам. Се чини дека никој не се грижи, дури ни Дана Вајт. Се чини дека никој не се грижи. Тие секогаш наоѓаат начин да го заобиколат тоа“, рече Нгану.

„Веќе не се работи за таа борба, не дека сакаа да ми ја дадат таа борба, туку цената што ќе ме чини да ја добијам таа борба. Ја продолжив оваа борба онолку долго колку што можев и во животот научив дека понекогаш треба да се откажеш од некои работи. Мора да ги пуштиш работите или ќе ти ја отсечат раката и ќе ти земат многу. Толку многу ја посакував оваа борба и не можев да ја имам по секоја цена. Тоа е она што секогаш ќе го кажам“.

Нгану не ја затвора вратата за можно враќање во УФЦ, но призна дека ситуацијата стана лична.

„Се обидов да му пристапам што е можно повнимателно“, рече тој. „Направив се што беше во моја моќ за да продолжам понатаму, но не успеа. Никогаш нема да ја затворам вратата, но сега тоа не е нешто за што можеме да разговараме бидејќи стана многу лично. Само ги слушам како зборуваат за моето заминување. Тие се вознемирени, има многу гнев, но не со мене“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО