Мек Грегор го повика Дана Вајт да ги зголеми бонусите

285

Поранешниот шампион на УФЦ во две категории, Конор Мек Грегор, побара од лидерот на организацијата Дана Вајт да ги зголеми бонусите. Тој побара дополнителни уплати непосредно пред турнирот УФЦ 273 кој ќе се одржи на 9 април.

Пред неколку години, во април 2013 година, младиот Конор Мек Грегор го имаше дебито во УФЦ со нокаутирање на Маркус Бримриџ за само една минута. Во интервјуто по мечот го повика претседателот на УФЦ, Дана Вајт, да му додели бонус од 60.000 долари затоа што борбата ја нарече нокаут на вечерта.

Во моментов, просечните награди за „борбата на вечерта“ или „изведба на вечерта“ се движат од 50.000 долари.

Конор Мек Грегор има 27 борби во УФЦ, со 22 победи и 5 порази. Неговиот последен меч беше во летото 2021 година, но потоа заработи тешка повреда поради која остана надвор од кафезот.