Мејвејдер се засити од пари па ќе го батали боксот (Фото)

Мејвејдер
Мејвејдер се наполни со пари

Најплатениот спортист во светот, Флојд Мејведер Џуниор планира да се повлече од
професионалниот бокс по една година.
Американецот има договор со Showtime/CBS за шест средби, три од нив веќе поминаа.
Мејведер ќе добие 200 милиони долари од договорот, по што повеќе нема да се појави во
рингот.
Следниот натпревар на Мејведер ќе биде на 13 септември (сабота). Тогаш тој ќе се сретне
со Маркос Мејдана, кого го победи во почетокот на мај месец.
“Имам уште два дуели. По овие два дуели сакам да изградам промоторска компанија. Во
моментов, фокусот ми е врз Мејдани. Не можам да се фокусирам на тоа кои ќе бидат
другите два дуели. Треба да се фокусирам целосно на дуелот сега. По тоа ќе можам да
кажам кои ќе бидат следни мојот противници. Сигурен сум дека следните моји средби, ќе
се поинтересни. Следниот мојот дуел е во мај, а последниот ќе биде во септември. Ќе се
повлечам по една година”, изјави Мејведер чиј прекар е “Money”, поради огромните
хонорари кои ги добива.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО