Мечот Пакијао-Мејведер во бројки! (ВИДЕО)

Mani i flojd so pojasot

Британскиот Дејли Меил“ ги собра најважните бројки околу натпреварот на векот.

Парите

300 милиони долари. – Толку приходи се очекува дека ќе поделат Мејведер и Пакијао, содносот е 60 спрема 40 отсто.

321,43 долари – толку потроши личниот готвач на Мејведер за слатки и чипс минатата недела.

2 долари – толку добивал Пакијао на натпревар како дете во Филипини.

250 000 долари – раперот Диди и актерот Марк Валберг склучија договор за четвртина милион кој ќе победи на натпреварот.

600 милиони долари. – Со толку пари ќе има Мејведер по мечот со Пакијао.

150 долари – толку треба да платат љубителите на боксот кои сакаат да ја следат борбата на видебим пред МГМ Гранд Арена.

99,95 долари – е цената што секој во САД треба да ја плати за да го гледа мечот на платените канали ХБО или Шоутајм.

74 милиони долари. – Очекуваната добивка од билети за салата, кои одат по цена од 1.500 до 10.000 долари.

10 долари – цената на билет за официјалното мерење. Приходите од овој настан одат во добротворни цели.

5.6 милиони долари. – Толку платија од пивото Tecate за да го спонзорираат натпреварот.

10.000 долари – парите што ќе ги добие судијата Кени Бејлис , за да биде судија на борбата на векот.

Боксерите

47 – се последователни победи на Мејведер како професионалец.

55,3 % – процентот победи со нокаут на Мејведер, последната таква е во 2011година.

62 – натпреварите на Пакијао на професионалниот ринг.

66,6% – процентот на победи со нокаут на Филипинецот.

39 – просечниот број на удари кои Мејведер задава во една рунда.

66 – просечниот број на удари на Пакијао за една рунда.

74 – комбинираната возраст на двајцата (Мејведер е 38, Пакијао – 36).

5,8 милиони. – Толку се следбениците на Мејведер на Твитер. Пакијао има 1,8 милиони.

497 – километрите кои Пакијао ги мина со автобус од Лос Анџелес до Лас Вегас за средбата.

Mani-flojd-protivnici

Борбата

36 – минути, толку ќе трае чистата борба, ако нема нокаут.

5 – бројот на години, во кои двете земји се обидуваа да го договорат овој меч.

147 фунти (67 кг) – категоријата во која ќе се борат двајцата боксери.

3 милиони. – Очекуваниот број на гледачи , кои ќе платат за да го гледаат натпреварот на телевизија. Рекордот до моментов е 2,4 милиони.

Билетите

60 – за толку секунди беа продадени сите 500 билетот пуштени во слободна продажба.

351.005,25 долари – цената за билет во оглас преку интернет продажбата.

Салата

16.500 – капацитетот за гледачи во МГМ Гранд.

9.000 – вработените кои работат во МГМ Гранд, се паѓаат, речиси, по двајца вработени на тројца гости.

18.000 – бројот на барања за акредитации од медиумите – само 1.500 се одобрени.

100.000 – толку луѓе се очекува да влезат во МГМ Гранд во петокот и саботата.

7.000 – бројот на собите и становите во.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО