Марија Спирковска ја темпира формата во Будимешта за Европското првенство

202

Марија Спирковска е на подготовки за Европското првенство во борење за У-20 кое ќе се одржи во Рим, Италија, од 27 јуни до 2 јули.

Таа се подготовува во Будимпешта, Унгарија, со украинскиот тренер Андреј Пистун и натурализираната Украинка Вероника Рјабоволова која од иднината година ќе настапува за Македонија.