Малиот Ји Лонг славеше со прекин против корејскиот џин Чои (ВИДЕО)

Во главната борба на Мас фајт настанот во Макао, 176 сантиметри високиот Ји Лонг се бореше против 40 сантиметри повисокиот и повеќе од двојно потежок Хонг Ман Чои.

Многу понискиот Кинез победи со прекин по шест минути борба. Ји Лонг го погоди Кореецот со кружен удар од вртење, а Чои пожали на низок удар кој познатиот боксерски судија Тони Викс не му го уважи. Нстана конфузна ситуација, Чои на карјот не продолжи и Кинезот победи со технички нокаут.

Борбата беше закажана на една рунда од 9 минути.

Лонг за време на борбата имаше успех со лоу кикови, но и со боксерски техники.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zxzV9HLr0QE

https://www.facebook.com/K1ckboxingNews/videos/492094077963068/

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО