Макс Холовеј раскажа за единствениот пат кога бил зашеметен од удар

Макс Холовеј вели дека бил зашеметен само еднаш во неговата кариера во УФЦ.

Холовеј е во УФЦ од 2012 година и се борел 27 пати во октагонот со скор 20-7. Тој загуби само еднаш со прекин во неговата ММА кариера, а тоа дојде во дебито во УФЦ преку завршница од Дастин Пориер. Надвор од тоа, останатите шест порази се со одлука, поради што „Блесед“ важи за еден од најиздржливите борци во спортот.

Исто така, Макс Холовеј никогаш не бил соборен во кариерата во УФЦ, но тој вели дека имало една борба каде што бил сериозно зашеметен. Иако многумина веруваат дека Хаваецот бил соборен во реваншот против Дастин Пориер, тој откри дека единствениот пат кога бил зашеметен бил против Андре Фили во 2014 година на УФЦ 172.

Холовеј открива дека Фили е насочен кон него.

„Борбата со Андре Фили“, изјави Макс Холовеј. „Можам искрено да кажам дека многу луѓе мислат дека Пориер ме зашемети во нашата втора борба или дека ниту еден удар никогаш не ми помогна. Но, тоа е фикција. Се повлекував бидејќи знаев дека кафезот порано или подоцна ќе ме заштити. Назад. Со Андре Фили, се сеќавам дека ме удри еднаш, ме удри со нешто, не знам ни со што ме удри“, продолжи Холовеј. „Го погледнав семафорот, беше во Балтимор, го погледнав времето и си помислив, што по ѓаволите правам во моментов? Гледав во времето…зошто гледам во времето кога имам да го погледнам овој човек спроти мене. Тоа веројатно беше еден од најдобрите моменти во приказната“.

На крајот, Макс Холовеј го победи Андре Фили преку прекин во третата рунда, негова втора победа во серијата од 13 борби.

Холовеј треба да се врати во октагонот на главниот настан на УФЦ Сингапур во сабота против Корејското зомби.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО